Wereldwijd protest tegen aanval op Gaza

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 14 juli 2014

Nieuws van 14 juli 2014

In een groot aantal steden in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Japan gingen dit weekend demonstranten de straat op in verband met de Israëlische bombardementen.

Beiroet.

Demonstraties worden gemeld uit steden als: Buenos Aires, Bogota, Beiroet, Tokyo, Glasgow, Edinburg, Dublin, Los Angeles, Houston, Seattle, San Francisco, Chicago, Columbus (Ohio), Metz (Fr), Parijs, Londen, Frankfurt, Oslo, Stockholm, Montreal, Sydney, Athene, Rome en Milaan. Zaterdag vond in Den Haag een demonstratie plaats.

Meer foto’s: http://mondoweiss.net/2014/07/worldwide-protest-israeli.html

In de bezette gebieden en onder de Palestijnse Israëliërs lijken de bombardementen en de moord op Mohammed Abu Khdeir en wat er op die lynching volgde, een gezamenlijk gevoelde woede tot gevolg te hebben. Dat uit zich in protesten in veel steden en dorpen in de Westelijke Jordaanoever, in Jeruzalem en in noordelijke delen van Israël. Ook enkele Palestijns-Israëlische Knessethleden lieten zich horen.
.

Verontwaardiging is ook ontstaan over het feit dat de 15-jarige Tarek Abu Khdeir, neefje van de vermoordde Mohammed, zich nog steeds onder huisarrest bevindt. De jongen is een “high school”-leerling uit Tampa, Florida en heeft de Amerikaanse nationaliteit. De familie heeft vergeefs een beroep gedaan op de democratische politica Kathy Castor, die het betreffende kiesdistrict vertegenwoordigd. Ook andere Amerikaanse politci durven niet te in te grijpen. (De jongen werd nadat hij door de politie was gemolesteerd, opgesloten in de “Russian Compound” waar veel gearresteerde Palestijnen worden gemarteld. Daar werd hij opnieuw geslagen. Na interventie van de Amerikaanse ambassade werd hij naar een ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn bed werd vastgeketend.)

 

bronnen:

mondoweiss.net

imemc.org