Vergelijking Europese wens met nazibeleid

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 11 september 2015

Nieuws van 11 september 2011

Botte vergelijkingen met WO II onuitroeibaar. Ook Palestijnen op weg naar Europa.

Israëlische premier vergelijkt wens Europees Parlement met nazi’s

1949 ergens in Israël/Palestina

Netanyahu: Nazis Also Labeled Jewish Products“, luidt de kop boven een artikel in Israel National News. De aanleiding is de stemming gisteren in het EP waarin een meerderheid de Raad (van Europese ministers) vraagt om producten uit de bezette gebieden op etiketten duidelijk als zodanig aan te geven (het “labellen”). Het EP vraagt met name: “to differentiate “between Israel and its activities in the occupied Palestinian Territory [and to ensure] that all agreements between the EU and Israel must unequivocally and explicitly indicate their inapplicability to the territories occupied by Israel in 1967.” 525 EP-leden stemden voor, 70 tegen bij 31 onthoudingen.

Netanyahoe stelde: “(…) it does not advance peace. The root of the conflict is not the territories, and the root of the conflict is not the settlements. We have historical memory of what happened when Europe labelled Jewish products.” Met dat laatste doelt hij op de jodenvervolging tijdens de Tweede wereldoorlog.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200570 – .VfKTmXjWFyY

Palestijnen sluiten zich aan bij vluchtelingenkaravaan

2015, ergens tussen Syrië en Europa

Een toenemend aantal Palestijnen die al sinds decennia als vluchteling in Syrië en Libanon vastzit, sluit zich aan bij de honderdduizenden die op weg zijn naar Europa. De Palestijnen in Libanon hebben sinds de etnische zuivering van 1948 in het huidige Israël altijd een marginale positie ingenomen, met slechte toegang tot de arbeidsmarkt. De Palestijnen in Syrië waren beter af. Ook zij hebben echter zeer geleden onder de burgeroorlog die in 2011 uitbrak. In het kamp Yarmouk bij Damascus leefden tot 2011 180.000 Palestijnen. Nu zijn dat er naar schatting 18.000.

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=767547

Obama en Netanyahoe gaan afspraak maken

President Obama heeft in zijn jaarlijkse telefoongesprek met Amerikaanse rabbi’s gezegd dat hij begin oktober de Israëlische premier zal ontmoeten. Dat zal gebeuren in de marge van de Algemene Vergadering van de VN. Obama zei ook dat overleg met Israël gestart is over militaire zaken: “Our consultations have already begun with Israeli military and intelligence officials.”

http://www.jpost.com/Breaking-News/Obama-tells-US-rabbis-he-plans-to-meet-soon-with-Netanyahu-415929

Daders brandaanslag “bekend maar nog geen aanklacht”

In verband met de aanslag in het Palestijnse dorpje Duma waarbij een gezin levend werd verbrand, zitten drie joodse radicalen vast. Er is nog geen aanklacht ingediend. Minister Yaalon van Defensie (verantwoordelijk voor het bestuur over de bezette gebieden) zegt dat de daders bekend zijn maar dat aanklachten uitblijven omdat die het onderzoek kunnen schaden.

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=767541

Vlag Palestina “erkend” door VN

De VN stemde in met de resolutie die vroeg om de vlag van de staat Palestina officieel in de vlaggenparade van de wereldorganisaties op te nemen: 119 landen stemden voor, 8 tegen bij 45 onthoudingen. Riyad Mansour, de Palestijnse vertegenwoordiger bij de VN: “It is a symbolic thing, but another step to solidify the pillars of the state of Palestine in the international arena.” http://www.maannews.com/Content.aspx?id=767549

Patrick Drahi rijkste Israëliër

De Israëliër met (eveneens) Franse nationaliteit Patrick Drahi, voert de Forbeslijst aan met rijkste Israëliërs. Vijftien miljard euro was voldoende om die plaats te bereiken. 2015 was een bevredigend jaar voor Drahi. Zijn vermogen nam toe met ongeveer €6 miljard. Dat was vooral te danken aan de koerswinst van zijn bedrijf Altice dat genoteerd staat aan de Amsterdamse beurs.

http://www.jpost.com/Business-and-Innovation/Patrick-Drahi-tops-Forbes-Israel-billionare-list-415944

achtergrond:

http://jaffadok.nl/kampen/

http://jaffadok.nl/algemeen/