Vandaag imiteert Likoedjeugd Sharon op Al-Aqsa

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 17 september 2015

Nieuws van 17 september 2015

Provocaties op Al-Aqsa maken goed georganiseerde indruk. Rabbinaat waarschuwt tegen christenen, ook indien zionistisch.

Likoedjeugd vandaag naar Al-Aqsa

Ongelijk gevecht in Shuafat, Oost-Jeruzalem (bron: rawstory.png)

Vandaag zal een groep jeugdleden van Likoed onder leiding van hun voorzitter demonstratief een bezoek brengen aan het Al-Aqsa complex. Het doel is bij te dragen aan de joodse soevereiniteit over de plaats: “(…) we want to strengthen our sovereignty at our holiest site.” Jerusalem Post trekt een vergelijking met het bezoek in 2000 door Ariel Sharon, dat leidde tot de tweede Palestijnse volksopstand.

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Dozens-of-Likud-Youth-to-make-controversial-Temple-Mount-ascent-416337

Israël contact Jordanië over Tempelberg/Al-Aqsa

De Israëlische regering doet zijn best om bij Jordanië de verdenking weg te nemen dat Israël bezig is zijn soevereiniteit over het Al-Aqsa complex uit te breiden. Jpost: “In the past 48 hours, Israel has been passing messages to Jordan to calm tensions, both directly and via the U.S. government, amid the recent escalation at the Temple Mount (Al-Aqsa) in Jerusalem. Senior officials in Jerusalem said that Israel told Jordan it has no intention of making any change to the status quo at the holy site.”

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/.premium-1.676247

Rabbinaat waarschuwt tegen christenen

Opperrabbijnen waarschuwen voor het Paard van Troje

De twee opperrabbijnen van de staat Israël (“Chief Rabbinate”) waarschuwen de joodse bevolking van het land om niet deel te nemen aan een grote conferentie die wordt georganiseerd door de (overigens pro-Israëlische) International Christian Embassy in Jeruzalem. De bedoeling zou zijn om christenen en joden gezamenlijk te laten bidden. Het Chief Rabbinate in een verklaring: “Those same elements see as their mission converting the entire world to Christianity, especially the Jewish people. (…) Even though it may be that the conference organizers are friends to the State of Israel, in practice the event constitutes a spiritual danger and undermines [the state’s] Jewish character.” Het wantrouwen vindt zijn diepere oorzaak in de opvattingen van veel van deze christenen over de Eindtijd en het Laatste Oordeel. Ook de joden zouden dan het heil (in de hemel) deelachtig kunnen worden, echter op voorwaarde dat zij zich op het laatste moment bekeren. De sefardische en de asjkenazische operrabbijnen vervullen in Israël een officiële staatsfunctie.

http://www.haaretz.com/news/israel/1.676259

Netanyahoe wil zware straffen en inzet scherpschutters

Premier Netanyahoe wil na een spoedzitting van zijn kabinet zwaardere straffen en de inzet van scherpschutters tegen stenen gooiende jongeren in Oost-Jeruzalem. De verruiming van de schietinstructie die daarvoor nodig is, is al van kracht in de bezette Westelijke Jordaanoever. De premier deed zijn uitspraken tijdens een bezoek aan de plek waar enkele dagen geleden een joodse automobilist de dood vond. Israëlische media wijten dat aan een door een Palestijn gegooide steen. Het Palestijnse Maan News heeft daarover zijn twijfels: “Israeli police have said that they suspect the driver lost control after a stone was thrown at his car, although they have released no evidence and the Jerusalem Magistrate’s Court has issued a gag order (publicatieverbod) on the details of the incident.”

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=767644

Hoofdaanklager akkoord: scherpschutters tegen stenengooiers

De Hoofdaanklager van Israël heeft positief gereageerd op een verzoek van de premier, om scherpschutters in te mogen zetten tegen stenengooiers: “Amid increased violence in the capital, Attorney General Yehuda Weinstein approves use of Ruger .22 rifles against terrorists.” Netanyahoe deed het verzoek gisteren.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200752 – .VfpeV3jWFyY

achtergrond:

http://jaffadok.nl/christelijk-zionisme/