Running mate Trump: bijzondere opvatting over homo’s

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 18 juli 2016

Nieuws van 18 juli 2016

En: ‘Chief rabbi’ IDF heeft bijzondere opvatting over verkrachting. Legerleiding zet benoeming door.

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers“, zei men vroeger vaak. Een daarvan wordt vandaag aangewezen als tweede man achter Donald Trump, de ‘running mate’: de man die vice president wordt indien Trump de verkiezingen op 8 november aanstaande wint. Mocht de president iets ergs overkomen dan wordt Mike Pence de president van de Verenigde Staten. Geen “klein bier” zou Bolkestein, de vroegere leider van de VVD gezegd kunnen hebben. Maar, rabbi Eyal Karim haalt ten onrechte niet de gedrukte media.

Mike Pence

Zowel Pence als Karim hebben iets met sexualiteit

Mike Pence was ooit een trouwe katholiek, maar kwam tot inzicht. Hij werd een ‘born again christian’, met fundamentalistische opvattingen over het Oude Testament, over Israël en over de bedoelingen van God met het Joodse Volk. En, helaas, ook over God’s bedoelingen met de menselijke sexualiteit. De God van Pence wil dat men het alleen doet binnen het huwelijk en met iemand van het andere geslacht. Mike Pence die gouverneur van de staat Indiana is, draagt dit sinds jaar en dag uit (website Salon): “(Mike Pence) has one of the most virulently anti-gay records of any government official.”

De mening van Pence over Israël is voorspelbaar:  “If the world knows nothing else, let it know this: America stands with Israel,”

Rabbi Kolonel Eyal Karim

Eyal Karim is een gerespecteerd geestelijke in Israël. Anders was hij niet benoemd in de functie van Chief Rabbi. Het relletje dat daarover is ontstaan (internationale media besteedden hier vrijwel geen aandacht aan) heeft als achtergrond, uitspraken die Karim in 2003 heeft gedaan. Het zou soldaten van het Israëlische leger (IDF) in oorlogstijd zijn toegestaan om vrouwen van de tegenstander te verkrachten, waarbij hij zich uiteraard op de Thora beroept: “Because the success of the collective is what mostly concerns us in war, the Torah allows the individual to satisfy his lust in the permitted conditions for the sake of the general success.” In de visie van deze fundamentalist is zo’n verkrachting wel enigzins problematisch, maar om een andere reden dan men zou verwachten: “Although fraternizing with a non-Jewess is a very bad thing, it is allowable in war out of consideration for the difficulties of the fighters.” Daarmee is in de visie van Karim de enige morele bedenking van de baan.

Maan News van 15/07 (Palestijnse site, gelieerd aan de Palestijnse Autoriteit) besteedt aandacht aan de kwestie. De omvang van de protesten in Israël is beperkt. De chefstaf van het IDF heeft verklaard dat de benoeming doorgaat. In de politiek heeft de linkse Meretzpartij geprotesteerd. Zahava Galon, van Meretz partij zei dat, “Karim was not suited to represent Jewish ethics in any way, shape or form.” Zij heeft groot gelijk, maar het is een open deur. De vraag blijft wel, in hoeverre Karim’s opvattingen de Israëlische ethiek representeren, op z’n minst die van het leger en de meerderheid in de Knesseth.

Achtergrond:

http://www.salon.com/2016/07/16/mike_pence_is_even_worse_than_you_think_trumps_vp_pick_has_a_long_disastrous_record_of_opposing_lgbt_rights/

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=772251