‘Regering’ Abbas arresteert en martelt samen met Israël

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 6 november 2015

Nieuws van 6 november 2015

Palestijnse krant gesloten die kritiek heeft op rol PA. Obama: Tijdens mijn termijn geen twee staten, geen vredesoverleg.

PA zit klem: sluit kritische krant

De Palestijnse Autoriteit heeft het Palestijnse dagblad Al Araby Al-Jadeed gesloten. De PA zit klem. Aan de ene kant is er de woede van de Palestijnse bevolking over de wijze waarop het leger van Israël de opstand neerslaat. Aan de andere kant is er de samenwerking tussen Palestijnse veiligheidsdiensten en die van Israël. Volgens Reuters werd de krant ervan beschuldigd, in beledigende termen te hebben geschreven over die samenwerking. De krant beschuldigde de PA er bijna dagelijks van, ‘of jailing dozens of (Palestinian) political prisoners on charges of resisting (the Israeli) occupation’. De krant beschuldigde de PA-diensten ook marteling van Palestijnse gevangenen. De doorslag gaf de publicatie van de krant van delen van een rapport. Over die berichtgeving schrijft de PA in een uitgelekte brief: “made it look as if the security services have no job except to make arrests and to carry out security (coordination with Israel) which in itself an incitement against the authority.”

Het Amerikaanse State Department’s 2014 County Reports on Human Rights Practices vermeld geregelde arrestaties door de PA van journalisten die kritisch schrijven over de PA.

http://www.jpost.com/Middle-East/Palestinian-government-shuts-Arab-newspaper-over-report-on-Israel-ties-432263

Gesprek Obama – Netanyahoe: geen vredesoverleg, geen twee staten

De tijd is te kort om nog vrienden te worden

Tijdens het overleg tussen de Amerikaanse president en de Israëlische premier, zal de eerste geen druk uitoefenen om tot hervatting van het vredesoverleg met de Palestijnen te komen. Dit zei de plaatsvervangend nationale veiligheidsadviseur van de president, Ben Rhodes vannacht: “President Barack Obama has ruled out the possibility of renewing Israeli-Palestinian peace talks before the end of his term in 2016.” Obama, volgens Rhodes, “does not currently see any chance for a two state solution.” Het overleg vindt maandag plaats.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4721843,00.html

Tharwat al-Sharawi, de oudste gesneuvelde terrorist tot nu toe

Leger aangevallen door 72-jarige ‘terrorist’

Het leger heeft vandaag een 72-jarige Palestijnse vrouw doodgeschoten die kwam aanrijden in een ‘suspicious vehicle’. Onder de soldaten werden geen kwetsuren gemeld.

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=768681

‘Meet the Terminator’

Het Amerikaanse Jewish Press.com schrijft over de daden van ‘Korporaal T’ van het Israëlische leger onder de kop, ‘Meet the Terminator: IDF Soldier Killed 3 Terrorists in 2 Weeks’. Donderdagnacht ‘elimineerde’ hij een ‘Arab terrorist’. Daarmee bracht hij zijn resultaat op drie mensen in twee weken. De korporaal komt in de Jewish Press.com aan het woord met een toelichting op zijn laatste actie. Het bericht is een teken van de verruwing van het politiek debat onder Amerikaanse joden die de Israëlische politiek steunen.

http://www.jewishpress.com/news/meet-the-terminator-idf-soldier-killed-3-terrorists-in-2-weeks/2015/11/05/

‘Neutralize the terrorist’

De nieuwssite Arutz Sheva (Kanaal 7) haalde donderdag een interactief spel voor kinderen van de site. Het doel van het spel was, ‘inviting players to help Israeli security forces “neutralize terrorists’. Het kinderspel werd van de belangrijkste pagina van de site verwijderd nadat er een rel in andere media (waaronder Jeruzalem Post) was uitgebroken.

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=768663