Politiek is soms hard

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 19 juli 2015

Nieuws van 19 juli 2015

Het leven is soms hard, dus politiek ook. Duitse politici, kampioenen in historisering van de moraal, worden soms met 2015 geconfronteerd.

Merkel struikelt over Palestijns vluchtelingetje

Duitse “Vergangenheitsbewältigung” maakt sommigen wat bijziend in het heden: “In Libanon gib’s noch viele Flüchtlige”.

Kanselier Merkel heeft een zogenaamde ‘shitstorm’ op internet over zich afgeroepen door haar wat kille optreden in een TV-programma over vluchtelingen. Een 14-jarig vloeiend Duits sprekend Palestijns meisje dat haar treurige verhaal deed over de permanente onzekerheid over toelating, kreeg als reactie dat “politiek soms hard” is, etc. Het kind brak in tranen uit.

Het filmpje:

http://www.jpost.com/International/WATCH-Palestinian-girl-to-be-deported-from-Germany-confronts-Merkel-on-national-TV-409266

Israël verbiedt Palestijnse TV zender

P48, zij waren er klaar voor maar tastten de soevereiniteit van Israël aan.

De Israëlische regering heeft het definitieve besluit genomen om de nieuwe Palestijnse zender Palestine48 voor een half jaar het zwijgen op te leggen. Het officiële argument is dat de Palestijnse Autoriteit bij de financiering betrokken zou zijn. Omdat het om een in Israël opererende zender gaat zou dit de soevereiniteit van Israël aantasten. Israël vreest toenadering tussen de Palestijnen in Israël (‘Israeli Arabs’) en in de bezette gebieden. Woordvoerder van het ministerie voor Communicatie Yechiel Shavi, noemde P48 “wolves in sheep’s clothing,” en voegde eraan toe, “that Palestinians would never achieve statehood, but can continue to dream forever of realising it”.

http://www.aljazeera.com/news/2015/06/israel-closes-tv-station-palestinian-identity-150621120713478.html

Pollardt, verrader in de VS, held in Israël

Pollard toch vrij

Joodse media in de VS bevestigen dat de vrijlating van de wegens hoogverraad veroordeelde Jonathan Pollard aanstaande is. Het heeft er toch de schijn van dat dit als een “goedmakertje” wordt beschouwd voor het Iran-akkoord.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4681431,00.html

Doorbraak in relatie Hamas – Saoedie-Arabië

Een hoge Hamas vertegenwoordiger heeft gisteren verklaard dat het overleg tussen Hamasleider Hanyieh en de Saoedische koning heeft geleid tot een doorbraak in de onderlinge  verhouding.

http://www.jpost.com/Middle-East/Breakthroughs-already-made-in-Hamas-leaders-surprise-trip-to-Saudi-Arabia-409438

eerder op Jaffadok:

http://jaffadok.nl/hamas-praat-met-saoedische-koning/

Aanval op militairen in de Sinaï

De opstandelingen in de Sinaiwoestijn hebben voor de tweede maal in korte tijd uitgehaald naar het Egyptische leger in dit aan de Gazastrook grenzende gebied. De militaire leider van Egypte Al-Sisi had zeer onlangs verklaard dat de rust “totaal hersteld” was. Het niet onder controle kunnen krijgen van de Sinaï heeft bijgedragen aan de medewerking van Egypte aan de blokkade van Gaza door Israël. De draconische maatregelen die het regiem in Caïro tegen de bevolking nam heeft het gewelddadig verzet verder doen toenemen.

http://www.nytimes.com/2015/07/19/world/middleeast/egyptian-affiliate-of-islamic-state-claims-attack-on-checkpoints.html?ref=middleeast&_r=0

Engeland heft gedeeltelijk wapenembargo op

Het gedeeltelijke wapenembargo tegen Israël dat Engeland vorig jaar tijdens het bloedbad in de Gazastrook instelde, wordt weer opgeheven. Andrew Smith van de Campaign Against the Arms Trade, bekritiseerde het voortgangsrapport van de regering waarmee de hervatting van de wapenleveringen wordt onderbouwd: “This report is extremely weak. It sends the message that Israel can continue using UK arms against the people of Gaza and the government will do nothing to stop it.”

http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/UK-ends-partial-arms-ban-on-Israel-over-Gaza-fighting-409432

achtergrond:

over Egypte’s leger dat de slag niet (!) won:

http://www.aljazeera.com/news/2015/07/analysis-egyptian-army-won-sinai-battle-150713102906265.html