Nieuws van 3 maart 2014

Netanyahu bezoekt de VS

Netanyahu en Obama (Mondoweiss)

Deze week van 1 tot 6 maart brengt de Israëlische premier een bezoek aan de VS. Gisteren sprak hij met president Obama. Morgenochtend is hij de belangrijkste spreker op het jaarcongres van de AIPAC, de invloedrijke lobbyorganisatie voor Israël.

achtergrondartikel Jaffadok:
jaffadok.nl/strategie-vs

bron:
www.aipac.org/pc2014/schedule

 
 

Samenwerking Israël en “Silicon Valley”

De banden tussen de Israëlische hightech-industrie en Amerikaanse ICT-sector worden verder versterkt als het ligt aan gouverneur Jerry Brown van Californië. Deze democraat heeft zich ingespannen voor een succesvol verloop van het bezoek dat de Israëlische premier brengt aan zijn staat. Netanyahu heeft morgen ontmoetingen met de nieuwste miljardairs van de ICT-staat, de oprichters van Whatsapp en met de top van het Apple-concern.

bron: http://mondoweiss.net/2014/03/historic-agreement-netanyahu.html

 

AIPAC verweert zich tegen invloedverlies

Symbolen die ook christenen aanspreken (AIPAC-site)

In pro-Israëlische kringen binnen de Democratische partij maken sommigen zich zorgen over het verlies van invloed van de AIPAC binnen die partij. Hoewel de pro-Israëllobby zich al zeer geruime tijd ook op de Republikeinse partij richt, is de partijbasis van de Democraten (de hierboven genoemde Brown bijvoorbeeld) in het land toch altijd de “thuisbasis” gebleven. De organisatie J Street (zionistisch maar veel minder volgzaam ten opzichte van de zittende Israëlische regering) bijvoorbeeld trekt geleidelijk aan liberale joden weg. De algemene tendens is de achtergrond van een bijzondere inspanning om christenen bij AIPAC-activiteiten te betrekken.

achtergrondartikel over christijk zionisme: jaffadok.nl/christelijk-zionisme

bron:
http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2014/03/aipac-doomed-201431121647687405.html
http://mondoweiss.net/2014/03/reaches-christians-morphing.html