Nieuws van 25 augustus 2014

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 25 augustus 2014

Beschieting van de Gazastrook gaat door. Iran haalt Israëlische drone neer.

Netanyahu mikt op voortzetting van de bombardementen zonder dat een wapenstilstandsovereenkomst is gesloten. Egypte blijft aandringen op zo’n overeenkomst. In een overeenkomst zal ook Israël concessies moeten doen. Hamas wordt dan bovendien meer “salonfähig” in de internationale diplomatie. Een overeenkomst is daarom een potentiële splijtzwam in het Israëlische kabinet.

Netanyahoe’s doel: geen raketten meer. Kijkers bij Sderot

Premier Netanyahu zei dit weekend dat het conflict minstens tot september zal voortduren. “Tot onze doelen bereikt zijn.” Daarmee doelt hij op dit moment dat er geen raketten meer afgevuurd worden vanuit Gaza. Er werden ook dit weekend enkele raketten vanuit Gaza afgeschoten. Van zondag op maandag (25/08) werden in 24 ur 65 door Israël doelen gebombardeerd.

Dit weekend zijn er ook vanuit Syrië en Zuid-Libanon raketten afgeschoten op Israël.

Volgens het Palestijnse ministerie voor Gezondheidszorg zijn er tot gisteren in de Gazastrook  2.120 doden gevallen en 10.850 gewonden.

De vorige premier van Iran op bezoek in Natanz

Iran

Iran heeft een Israëlische spionagedrone neergeschoten boven het Natanz centrum, waar uranium wordt verrijkt. De commandant van de luchtmacht plaatste een officieel commentaar op de site van de Revolutionaire Garde: “wij zullen als vergelding de bewapening van de Palestijnen in de bezette Westelijke Jordaanoever opvoeren.”

 

 

bron:

www.spiegel.de, 24 en 25/08

Agence France Presse, zondag avond

www.dialystar.com.lb, 25/08