Nieuws van 19 februari 2014

sloopwerkzaamheden

The Palestine Chronicle brengt vandaag een bericht over een plan om een joods toeristencentrum vlak ten zuiden van de Al-Aqsa moskee te bouwen. De door de plannen bedreigde Palestijnse families hebben 60 dagen de tijd gekregen om bezwaar aan te tekenen. Behalve een museum voor joodse geschiedenis zou er een “joods nationaal park” komen.

De informatie komt van het Wadi Hilweh Information Center. De Palestijnse families die in totaal 22 huizen op het terrein bezitten moeten ook bouwvergunningen laten zien.

Volgens de VN ontbreken voor 33% van alle Palestijnse huizen in Oost-Jeruzalem door Israël gegeven bouwvergunningen. Dat correspondeert met ruim 93.000 inwoners. Aanvragen voor bouwvergunningen door Palestijnen worden volgens de non-gouvernementele organisatie (ngo) Bitkom in 95 % van de gevallen afgewezen. Volgens een andere ngo, B’Tselem zijn tussen 2004 en 2012 1.630 Palestijnen in Oost-Jeruzalem dakloos geworden door huisverwoestingen die in het kader van dit beleid plaatsvonden.

De algemene achtergrond van deze gang van zaken is de judaïsering van Oost-Jeruzalem: het verjoodsen van de stad en het verdrijven van de daar wonende Palestijnen.

 

achtergrond: jaffadok.nl/landeigendom

bron:
http://www.palestinechronicle.com/israel-to-build-jewish-tourist-center-on-private-palestinian-land/#.UwTL-CiCgvI