LGBT: rabbinaat nog niet zover

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 28 juni 2015

Nieuws van 28 juni 2015

Rabbinaat ontbindt ‘fout’ huwelijk. Ministerie wil computerscreening LGBT. ‘Terrorist flotilla’ nadert kustwateren van Gaza

LGBT vereist computerregistratie

LGBT: Tel Aviv zorgt voor de plaatjes …

Het ministerie voor Religieuze Zaken wil een computersysteem opzetten om paren die willen trouwen grondig te screenen: “(…) each couple that comes to register will be tested via the computer system, which will present a full picture of the couple’s past”. Het ministerie is zeer geschrokken van de problemen waarin het Rabbinaat terecht is gekomen, nadat het onlangs een man en een vrouw in het huwelijk verbonden had. De raad van rabbijnen die Israël het monopolie heeft in huwelijkszaken, ‘zag zich genoodzaakt’ om het net gesloten huwelijk weer nietig te verklaren. Het is volgens de joodse religieueze wet niet een geldig huwelijk.

… rabbinaat geeft de grenzen aan (“Goyim were born only to serve us”)

Een beschuldiging die na de huwelijkssluiting binnen kwam bij het rabbinaat – de bruidegom was als vrouw geboren en had later geslachtsverandering ondergaan (‘transgender’) – werd aanvankelijk door het paar ontkend. Zij ‘vielen pas door de mand’ nadat het rabbinaat had gedreigd om een arts een genetische test te laten uitvoeren. Rabbi Samin spreekt echter in Israel National News zijn vertrouwen uit in de toekomst: “The new plan to computerize religious councils will help alert us so that incidents like this don’t occur in the future”.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197352 – .VY-XJ2DWFyY

Minister van Defensie blij met homohuwelijk in de VS

Minister van Defensie Yaalon prijst het Amerikaanse Hooggerechtshof voor zijn uitspraak dat in alle staten van de VS huwelijken tussen mensen van gelijk geslacht wettelijk toegestaan zullen zijn: “Every person has the right to marry and have children, regardless of their sexual orientation”.

Nb: Israël bedrijft veel public relation rond het thema LGBT, waarbij de stad Tel Aviv met zijn ‘gay-scene’ vaak naar voren wordt geschoven en wordt afgezet tegen de cultuur in islamitische landen (LGBT = Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender).

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197357 – .VY-Y52DWFyY

Straatprotest in Israël tegen gasmonopolie

Gisteren protesteerden in Tel Aviv duizenden mensen tegen het verwachte regeringsbesluit om aan een bedrijvencombinatie de gaswinning voor de Israëlische kust uit te besteden. Nobel Energy en de Delek Group werden eerder dit jaar dwarsgezeten door de mededingingsautoriteit wegens gevaar van monopolievorming. Het verzet komt voort uit de vrees dat de energieprijzen voor consumenten onnodig hoog worden en voorts publieke woede over het gebrek aan transparantie rond deze zaak. Premier Netanyahoe zou beïnvloed zijn door de Amerikaanse miljardair Adelson. Knessethlid Gal-On van de linkse Meretz partij: “This is a battle against Israel becoming an oligarchy in which a mighty monopoly sits on the country’s resources and gets backing from the government.”

http://www.haaretz.com/business/.premium-1.663304

en:

http://www.jpost.com/Breaking-News/Israel-in-danger-of-turning-into-an-oligarchy-with-government-backing-Meretz-chief-says-407313

Eerste schip Freedom Flotilla III nadert Gaza

Haaretz verwacht dat de komende twee dagen de eerste boot van de Gaza flotilla bij de kust van de Gazastrook zal aankomen. Het doel is om de zeeblokkade van de Strook met zijn 1,8 miljoen inwoners symbolisch te doorbreken. Over de aanwezigheid van parlementslid Basel Ghattas op de flotilla zegt Knessethlid Yogev van regeringspartij Joods Huis, “his presence as part of the terror flotilla is negative, whether it is illegal – and it should be reviewed by the Attorney General”.

De discussie in Israël gaat over de meest adekwate reactie op de flotilla-actie, zowel in militair opzicht als wat betreft de public relations. Oud-marine officier Marom waarschuwt voor de neiging om de flotilla op politieke gronden maar te laten landen: “the significance of such a concession would be that all ships would be allowed to flood to Gaza without Israel’s consent or security supervision – under the principle of all ships having equality before the [international] law”. Het gevolg: “Iranian ships will enter Gaza in the near future”. De PR-discussie leidt tot verschillende uitlatingen van Israëlische politici die suggereren dat Israël wel degelijk bereid is om goederen toe te laten tot de Gazastrook. Ook de extreem rechtse minister Bennett heeft zich in die zin uitgelaten (“onder voorwaarde dat …” etc.).

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197354 – .VY-WjmDWFyY

Gesprek PLO – Hamas over nieuwe regering

Maan News bericht over gesprekken die gisteren hebben plaatsgevonden tussen de Palestijnse partijen Fatah en Hamas over de vorming van een nieuwe (eenheids-) regering. De vorige regering, die bestaat sinds juni 2014, staat op het punt door toedoen van Fatah eenzijdig te worden ontbonden. Hamas heeft daartegen geprotesteerd. Fatah heeft gedreigd dat bij mislukken van de lopende gesprekken, eenzijdig een nieuwe regering (zonder Hamas) kan worden gevormd. Hamas stelt dat deze eenzijdige beslissingen strijdig zijn met de ‘2012 Cairo agreements between Fatah, Hamas, and the Palestinian National Council’.

https://www.maannews.com/Content.aspx?id=766192

achtergrond:

http://jaffadok.nl/gaza-bevolking/