Hillary Clinton, wie betaalt bepaalt

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 4 juli 2015

Nieuws van 4 juli 2015

Clinton II zit in cruciale fase; de miljardairs moeten haar financieren. Sinaï woestijn: na het slagveld de propagandaslag

Clinton II: “Ik ben beter voor Israël dan Obama”

Het gevecht om het geld is begonnen; Clinton II onderhandelt met Amerikaans-joodse donors.

De gedoodverfde presidentskandidaat voor de democraten Hillary Clinton, is “beter voor Israël dan Obama”. Deze uitspraak deed zij tijdens een bijeenkomst met rijke joods-Amerikaanse donors. Het doel van de Clinton organisatie is dat zij via verkiezingsfondsen (zogenaamde PAC’s) 2 miljard dollar bijeen brengen. De bijeenkomst was besloten maar enkele aanwezigen deden wat uitspraken over de standpunten van Clinton. Veel daarvan hadden een politiek, ‘enerzijds-anderzijds’ karakter. Het duidelijkst kwam naar voren de hierboven aangehaalde vergelijking met Obama. Niet duidelijk was (in de verklaringen achteraf door sommigen) in hoeverre de kandidate doelde op meer werkelijke politieke steun voor Israël, dan wel of het vooral ging om betere persoonlijke relaties. Clinton, “emphasized that as president she would employ the necessary means to bridge the gap and renew the close ties between Israel and the US.”

 

De Clinton biotoop: miljardair Haim Saban en Israëlische centrum politici

http://www.politico.com/story/2015/07/hillary-clinton-jewish-donors-israel-119705.html

Elders zei Clinton te hopen dat er volgende week een overeenkomst met Iran zal worden gesloten. Het was de eerste keer dat zij zich over het thema overeenkomst-met-Iran wat duidelijker uitsprak.

http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Clinton-to-Jewish-donors-I-will-be-a-better-president-to-Israel-than-Obama-407943

Hamas: geen banden met IS

Een belangrijk woordvoerder van Hamas heeft ontkend dat de organisatie banden heeft met de strijders van IS in de Sinaï. Verder verklaarde Moussa Abu Marzouk volgens Haaretz dat, “Hamas is not holding negotiations with Israel and condemns terrorist attacks in Sinai, saying they hinder Gazans ability to leave the enclave.” Israël had vrijdag verklaard dat Hamas en IS samenwerkten.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/.premium-1.664352

Verklaringen van IS

Sinaï, straatarm, vrijwel leeg maar al 3000 jaar scharnierpunt (kaart: Al Jazeera)

De IS-groep die actief is in de Sinaï heeft video materiaal op internet gezet waaruit zou moeten blijken dat hij het Egyptische leger en de politie grote schade heeft toegebracht, met minder slachtoffers aan eigen kant. De Egyptische overheid claimt het tegenovergestelde. Deze informatie oorlog dient er waarschijnlijk toe om de wederzijdse geloofwaardigheid aan te tasten in de ogen van de Egyptische bevolking. Egypte gaat zo ver dat zij indirect al-Jazeera aanvalt omdat die cijfers betreffende Egyptische slachtoffers had gepubliceerd die veel hoger waren dan de officiële Egyptische cijfers. Algemeen, ook in Israël, is met verbazing geconstateerd dat deze IS-groep in staat blijkt om goed gecoördineerd op vijftien plaatsen tegelijk aan te vallen. IS heeft inmiddels drie raketten afgeschoten op Israëlisch grondgebied. Een belangrijk doel van IS is om een eventuele toenadering tussen Hamas (met name de politieke vleugel daarvan) en Israël te voorkomen.

http://www.aljazeera.com/news/2015/07/isil-affiliate-sinai-claims-rocket-attack-israel-150703192810233.html

en:

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.664310

Episcopalen stemmen tegen boycot

De Amerikaanse Episcopal Church’s House of Bishops heeft in Salt Lake City met grote meerderheid een motie verworpen die opriep tot boycot van bedrijven die actief zijn in de bezette gebieden. Het American Jewish Committee dat op de conventie aanwezig was verklaarde, “AJC has long supported direct talks between Israelis and Palestinians leading to an enduring two-state solution, and, in that spirit, welcomes inter-religious partners who genuinely champion peace for Israelis and Palestinians.” De Mennonite Church USA, bijeen in Kansas City, stelde de stemming over een soortgelijke motie uit tot 2017.

http://www.jpost.com/Christian-News/Episcopal-Church-overwhelmingly-rebuffs-divestment-resolution-407945

VS tegen VN resolutie, Frankrijk, Duitsland, Engeland vóór

De Mensenrechtenraad van de VN (UN Human Rights Council) heeft een resolutie aangenomen waarin het recente VN-rapport wordt aangenomen dat spreekt over “oorlogsmisdaden” aan beide kanten tijdens de aanval op de Gazastrook zomer vorig jaar. De VS stemde als enige tegen (omdat ook Israël van oorlogsmisdaden wordt beschuldigd). Opvallend was dat de drie Europese ‘machten’ (inclusief Engeland), de resolutie steunden. India, Kenia, Ethiopie, Paraguay en Macedonie onthielden zich van stemming. De Palestijnse Autoriteit verwelkomde de uitslag van de stemming.

https://www.maannews.com/Content.aspx?id=766303