Frankrijk ziet af van Israëlische drone

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 8 februari 2016

Nieuws van 8 februari 2016

Onverwacht besluit wordt als succes geclaimd door BDS France. In Israël is Haneen Zoabi, Knessethlid, veroordeeld

Frankrijk annuleert Israëlische drones

Haalde het niet: de Watchkeeper

De Franse regering heeft de voorgenomen aanschaf van drones van het Israëlische bedrijf Elbit geannuleerd. Het gaat om het onbemande toestel ‘Watchkeeper’, een product van Elbit Systems en een Engels dochterbedrijf van het Franse defensie concern Thales. De internet site van Israel National News (Ynet) schrijft: ‘After BDS France petition against purchase of Israeli-developed Watchkeeper drone, French government goes with another company.’ Daarmee is niet zeker of de BDS-actie (BDS: boycot, desinvesteren, sancties) ten grondslag heeft gelegen aan het besluit. Een commentaar in Defense News maakt dat niet onwaarschijnlijk: ‘Watchkeeper was widely expected to be selected.’

Defense News meldt volgens Ynet verder het volgende: ‘France’s decision is apparently a capitulation to BDS France, who circulated a petition against the transaction garnering 8,000 signatures. The anti-Israel group demanded France refrain from purchasing the Watchkeeper drones as they were used by the “Israeli army to kill civilians in Gaza.”‘ Het commentaar van BDS France luidt: ‘France’s decision is apparently a capitulation to BDS France, who circulated a petition against the transaction garnering 8,000 signatures.’ De Franse regering en de betrokken bedrijven hebben geen commentaar gegeven.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207631 – .VrjB7cdmbgI

en:

http://www.daysofpalestine.com/news/france-cancels-purchase-israeli-drones/ – sthash.8w2baRpQ.dpuf

Haneen Zoabi zwaar onder vuur

Het internationaal bekende lid van het Israëlische parlement Haneen Zoabi is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, met een looptijd van drie jaar. Gaat zij in die tijd weer ‘in de fout’ dan verdwijnt zij dus voor een half jaar achter de tralies. Zoabi zou in 2014 politie agenten hebben beledigd die haar tijdens een herdenking van de moord op een Palestijnse jongen wilden verwijderen van de bijeenkomst.

De voorgeschiedenis van deze aanklacht wijst er op dat Israël Zoabi als een gevaar ziet. Zij voer enkele jaren geleden mee op de ‘Gaza Flotilla’. Toen werd de regering, ook vanuit de Knesseth zelf, opgeroepen om haar wegens landverraad op te sluiten of op zijn minst uit de Knesseth te verwijderen. Dat was juridisch echter (nog) niet mogelijk. Zoabi wekt al jarenlang de woede op van joods Israël. Zij is tegenstander van het joodse karakter van de staat, vanwege de discriminering van de meer dan een miljoen Israëlische Palestijnen. Zij ziet bovendien het verzet van Palestijnen in Israël, de Westoever en de Gazastrook als één en dezelfde strijd. En, zij is een zeer gevraagd spreekster in het buitenland.

http://www.docp.nl/

en:

http://www.daysofpalestine.com/news/arab-israeli-mk-sentenced-6-months-prison/ – .VrecwM2ms9h.facebook

achtergrond:

http://jaffadok.nl/israelische-palestijnen-2/