‘Buitengerechtelijke executies in Israël’

Door: Jan Schnerr - Laatst aangepast op: 5 december 2015

Nieuws van 5 december 2015

Zweedse minister: ‘buitengerechtelijk executies’. Gesol met lichamen gedode Palestijnen. ‘Alleen joden mogen holocaust-vergelijkingen maken’

Zweedse minister: ‘buitengerechtelijk executies’

Margot Malmström

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström heeft Israël beschuldigd van buitengerechtelijke executies: ‘Israel’s response involved “extrajudicial executions,” she was quoted saying, and was “disproportionate, so the number of dead on the other side is greater than the original death toll by several factors.”

http://www.haaretz.com/israel-news/1.690122

Protest tegen achterhouden van lichamen van gedode Palestijnen

Op verschillende plaatsten in Oost-Jeruzalem en de bezette Westoever zijn de afgelopen dagen demonstraties gehouden en gevechten met leger en politie uitgebroken, naar aanleiding van het achterhouden van stoffelijke overschotten van Palestijnen die werden gedood. De Israëlische autoriteiten begonnen in oktober, vooral in Hebron en Jeruzalem, met het niet aan de families teruggeven van de gedode Palestijnen. Deze praktijk wordt gezien als een van de vormen van collectieve straffen die Israël op de Palestijnse bevolking toepast.

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=769177

‘Alleen joden hebben het recht te oordelen over een holocaust-vergelijking’

Yair Lapid, de leider van de oppositiepartij Yesh Atid heeft de regering bekritiseerd vanwege de vergelijking van het EU-etikettenbesluit, ‘with the Holocaust, such as have been made by Netanyahu and other government officials.’ Hij deed dat in het kader van een algemene kritiek op premier Netanyahoe, die de goede betrekkingen met het westen verwaarloost. Tegelijkertijd viel hij de ambassadeurs van de EU aan die hadden verklaard zulke vergelijkingen niet gepast te vinden. Lapid, die in de Israëlische verhoudingen als gematigd doorgaat, vindt dat alleen joden het recht hebben om te oordelen over de juistheid van zulke vergelijkingen: (…) he criticized the EU ambassador to Israel for rejecting such juxtapositions, arguing that only Jews have the right to determine what should be likened to the Holocaust and what not.

http://www.timesofisrael.com/lapid-israels-global-standing-has-never-been-worse-i-could-change-that/

Yaalon: VS moeten militair de leiding nemen in Syrië

Geld (Haim Saban) en macht (Clinton dynastie) zijn de pilaren onder het Saban Forum

Minister van Defensie van Israël Yaalon, heeft op het jaarlijkse Saban Forum in Washington gezegd dat de VS (weer) de leiding zouden moeten nemen van de westerse landen, met name in het Midden-Oosten en Syrië. Hij maakte zich vooral zorgen over de toenemende invloed van Rusland op de omliggende landen en van Iran op het shiitische deel van de regio: ‘This is a global challenge in which I believe the United States should lead the Western world. Unfortunately, in the current situation, Russia is playing a more significant role than the United States. We don’t like the fact that King Abdullah of Jordan is going to Moscow, the Egyptians are going to Moscow, the Saudis are going to Moscow.’

Yaalon pleitte voor bewapening van de soenniten en de Koerden. Het Saban Forum wordt gefinancierd door de miljardair Haim Saban die ook de familie Clinton al vele jaren lang ondersteund.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4735050,00.html

EU ‘deep concern, once again’ naar aanleiding verjagen Palestijnse families

De EU heeft zijn ‘diepe bezorgdheid’ uitesproken over de verwoesting van huizen, Bedoeïnententen, stallen en dergelijke van de niet-joodse bevolking in bezet gebied (‘C-area). Het ging de afgelopen weken onder meer om tenten die door het Internationale Rode Kruis waren geleverd na eerdere verwoestingen. In de Jordaanvallei werden 46 mensen dakloos, onder wie 31 kinderen. In 2014 werden door deze vorm van etnische zuivering 1.000 mensen dakloos en werden 600 gebouwen door het leger vernietigd.

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=769167