Alternatief reizen

“Alternatief reizen” is een ingeburgerd begrip in de reiswereld. In Israël en de door Israël bezette gebieden heeft “alternatief reizen” een bijzondere betekenis. Trees Kosterman woont al tientallen jaren in Israël en leeft daar in de Palestijnse gemeenschap. Zij wil Nederlanders laten kennismaken met de mensen en het land en hun roerige geschiedenis. Los van de grote toeristische trekpleisters. Galileetoday organiseert reizen door het land en door de tijd.

Cactussen dienden in de heuvels van Galilea ooit als afscheidingen tussen Palestijnse percelen. Vandaag zijn deze planten bewijs dat op deze grond ooit Palestijnen dorpen bestonden. bron: www.galileetoday.com

Jaffadok koesterde al lang de ambitie om meer fotomateriaal te bieden. Niet alleen over de bezette gebieden maar ook over Israël zelf. En niet alleen het Israël van nu maar ook (de restanten van) het Israël en het Palestina van vroeger. “Vroeger” is in dit gebied een betrekkelijk begrip. Wij zullen om te beginnen af en toe fotomateriaal tonen dat wij via Galileetoday krijgen. Waar nodig, dat hoort bij Jaffadok, met toelichting en achtergrond.

Ter introductie hieronder een link naar Galileetoday:
www.galileetoday.com